Sweatpants

Joggingspakken en trainingspakken

 

Ze zijn tegenwoordig niet weg te denken uit het straatbeeld en/of uit de media: de welbekende joggingspakken. Ook wel bekend als trainingspakken, tracksuits en talloze andere benamingen. Het bestaat over het algemeen uit een broek en hoodie of vest. Dit gaat vaak samen met sneakers (ook wel sportschoenen) en is onder jongeren razend populair geworden, met name in de afgelopen paar jaar. In de jaren '90 waren de Australians heel bekend, echter zijn de trainingspakken van tegenwoordig over het algemeen van sportmerken en/of luxemerken. Waar de kleding normaliter bedoeld was, zoals de naam al doet vermoeden, om mee te sporten, is dit tegenwoordig steeds minder het geval.

 

Joggingspakken tegenwoordig

Zoals gezegd zijn joggingspakken tegenwoordig niet zozeer bedoeld voor het vergemakkelijken van het leven van fanatieke sporters, maar eerder voor de jeugd. De kleding wordt tegenwoordig gezien als de mode onder jongeren en in sommige gevallen wordt dit zelfs gebruikt of misbruikt als statussymbool. Veel jongeren willen deze daarom onterecht maar al te graag hebben om indruk te maken op hun vrienden en anderen. Dit heeft geleid tot een gigantische toename in het aanbod hiervan, zowel in het aantal merken als in de verschillende kleuren, modellen en uitvoeringen.

 

Verkopers

Veel bekende sportmerken verkopen zoals gezegd talloze soorten joggingspakken, maar door de toenemende populariteit zijn ook duurdere merken zich gaan richten op deze kleding. Zo kun je zien dat de merken die voorheen alleen designerkleding aanboden, nu ook hetzelfde merk aanbieden, uitgevoerd in allerlei soorten joggingspakken. Dit wordt vervolgens aangevuld met de bijbehorende accessoires hiervoor. De accessoires waar je hierbij aan kunt denken, zijn petjes, sneakers, hoesjes, zonnebrillen en tassen. Van de tassen zijn verschillende soorten uitvoeringen, zoals rugtassen, heuptassen, nektasjes en toilettassen. Zeker de nektasjes hebben tegelijk met de joggingspakken een opmars gedaan in de mode en populariteit. Deze zijn daarom een veelvoorkomende accessoire bij deze joggingspakken, al is dit iets wat meer bij jongens voor komt dan bij meisjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *